5° Trimard Classic 2024

4° Trimard Classic 2023

Trimard Classic 2023 Einduitslag Marathon
PDF – 110,5 KB 241 downloads
4 Trimard Classic 2023 TOURING Einduitslag
PDF – 137,7 KB 234 downloads

3° Trimard Classic 2022

Trimard 2022 Einduitslag Marathon
PDF – 579,7 KB 275 downloads
Trimard 2022 Einduitslag Touring Full Detail
PDF – 609,0 KB 290 downloads

2° Trimard Classic 2019: 

De winnaars!

Trimard Classic 2019: Spanning op het Circuit van Chimay!

Posted by Giovanni Declercq | jan 15, 2019 | Historic, Oldtimer Rally, Uncategorized | 0 |

Er resten ons nog een kleine drie maanden tot de tweede editie van de Trimard Classic en de voorbereidingen zijn volop bezig. De schitterende wedstrijd vindt op 6 en 7 april plaats.
De start locatie ondergaat een aantal veranderingen. Zo zal de start/finish zone volledig verkeersvrij gemaakt worden, waardoor de deelnemers vanuit het wagenpark meteen het podium kunnen oprijden. Dit moet, samen met de opbouw van een heuse Trimard Village zorgen, goed voor meer sfeer en gezelligheid. In die Village vinden de bezoekers animatie en een spreker zal de nodige uitleg over de prachtige bolides aan de bezoekers geven.
Wat het parcours betreft kunnen we ook al enkele details vrijgeven.

De start op zaterdag is voorzien om 8u30 te Madonna waarna de deelnemers meteen een pijlenrit voorgeschoteld krijgen, gevolgd door een RT. Het is dus belangrijk om meteen wakker te zijn! Na een uurtje wedstrijd heeft de organisatie er voor gekozen om een stuk autostrade in te lassen, dit om een dicht bebouwd gebied te ontwijken en zo snel mogelijk terug in een leukere regio te komen. Na een korte regroup beginnen de deelnemers aan deel twee van de voormiddagproeven. Wegen die ons doen denken aan de Manx Rally staan op de menu, met andere woorden de smalle wegen met links en rechts de gekende haagjes!

Na een welverdiende pauze rijden we richting het middeleeuws dorpje Rocroi waar de namiddagregroup voorzien is. Echter voor we hier aankomen, krijgen de deelnemers een goeie zestig kilometer wedstrijd onder de wielen geschoven. De wegen van de Manx ruimen plaats voor ‘Finse bossen’ weliswaar met asfaltwegen, met andere woorden rijden doorheen bossen en afgelegen gebieden.
Het dorp Rocroi is een prachtig decor om een splitsing te maken onder de deelnemers. De Touringklasse gaat van hieruit rustig richting hotel langs vlotte en prachtige wegen. De deelnemers aan de Marathonklasse daarentegen krijgen nog geen rust, drie tijdscontroles en één RT zullen hier zeker voor de nodige spanning zorgen. Op deze manier komt iedere klasse aan in het hotel waar iedereen zal kunnen genieten van een welverdiende nachtrust.

Dag twee start na een heerlijk ontbijt omstreeks 8u00 meteen aan het hotel. Een korte verbinding – met de kans om te tanken – brengt de deelnemers snel naar een eerste RT, meteen een ideale opwarmer. Na deze RT brengen enkele kaartleesopdrachten de deelnemers naar een voormiddagstop. Een stop die door de autosportliefhebbers zeker zal gewaardeerd worden: namelijk het Circuit van Chimay. Het wagenpark ligt aan een van de chicanes van het circuit en de deelnemers zullen kunnen proeven van de geschiedenis door de vele aanwezige foto’s in de plaatselijke taverne. Wat volgt is een heuse RT op en langs het circuit en dat met de nodige chicanes.
Na de passage op het circuit begeeft de karavaan zich verder tot de middagstop, waarbij een prachtige hoeve het decor is voor de lunch. Een ruime parking voor dit impressionant gebouw zal zeker enkele mooie foto’s opleveren. De deelnemers hebben reeds de kaap van de 450 km bereikt en de eerste tekenen van vermoeidheid zullen zichtbaar worden bij mens en machine. De laatste loodjes komen er echter aan en met het klassement in het achterhoofd gaat het richting finish. De namiddag telt nog 2 RT’s. Het zal er dus op aankomen om ook hier nog de nodige aandacht te behouden om zo een mooi resultaat te behalen.
Er zal nog een kleine verrassing voorzien zijn in dit laatste deeltje, maar dat blijft geheim. De finish is uiteraard weer aan de Trimard village.

 


1° Trimard Classic 2018

De winnaars !

15 December 2017

Renties, hoofdsponsor voor Trimard Classic 2018 !

Met toch wel enige trots kondigen wij aan dat onze wedstrijd een nieuwe hoofdsponsor heeft voor 2018: Renties, time to rent!

Het bedrijf uit Wevelgem werd vier jaar geleden opgericht door Geert Vanneste en zijn zoon Laurent.

Met een vloot van zowat 200 voertuigen, keuze voor elke klant, een onberispelijke service en zorgeloze mobiliteit, biedt Renties voertuigen voor alle doeleinden. Renties beschikt over de nieuwste modellen van de beste merken, zowel voor wagens, bestelwagens, minibussen als vrachtwagens.

Renties is vanaf zijn oprichting betrokken in de autosport.
Voor onze eerste editie van de Trimard Classic in 2018 is Renties hoofdsponsor en eveneens logistieke partner.

Alle info betreffende Renties: check www.renties.be