Wie zijn wij!

Een nieuwe proef ontstaan uit een rijke geschiedenis !

Het idee van een nieuwe proef bloeide al langer en de ideeën werden steeds concreter, een bezoek aan de laatste "tour de Belgique" gaf de doorslag! 7 Enthousiaste oldtimerliefhebbers wilden een proef maken die toegankelijk was voor iedere oldtimerliefhebber met toch een ietwat competitievere geest.

Iedereen rond de tafel is lid van dezelfde renstal, "Bryghia Classica", en de rijke geschiedenis binnen deze club zorgde alvast voor een extra boost.  ACP is bij vele liefhebbers van oldtimerrally's gekend voor diverse mooie organisaties uit het verleden. Zo werd reeds in 1990 voor de eerste maal "Venetië van het Noorden" ingericht. Een proef die later de nodige naam zou krijgen "De Venetië" en later de "Historic rally van Vlaanderen". Deze kende destijds dan ook 10 succesvolle edities. Samen met de "coup des Sourses" was "de Venetië"  een trentsetter in België.

In 2001 volgde dan het hoogtepunt met een organisatie van Middelkerke naar Epernay en terug. Een wedstrijd over drie dagen waarbij competitie en gezellig tafelen centraal staan en laat nu net dit zijn waar de Trimard Classic ook wil voor staan.

Binnen de organisatie van de Trimard Classic zijn mensen aanwezig die er in de beginjaren van "de Venetië" ook al bij waren, die meegeholpen hebben tot het succes van bovenvermelde organisatie ! Deze mensen willen hun kennis en ervaring delen om opnieuw een succesvolle proef tot stand te brengen. Verder is de organisatie aangevuld met een jongere generatie die toch ook al wat ervaring heeft binnen de wereld van de oldtimer rally's.

We hopen dat al deze ervaring en kennis te bundelen opnieuw de diverse deelnemers een fantastisch  weekend aan te bieden op onze  Trimard Classic. Een proef die moet haalbaar zijn voor iedereen en waar het plezier bovenaan de lijst staat.

Een proef waarin Philippe Baeremaecker en Johny Verté hun kennis doorgeven uit "de Venetië" van destijds. Bart Vereecke en Gino Vanacker delen in deze organisatie hun ervaring uit jaren filmen en het volgen van snelheid en navigatierally's. Aan mooie, unieke passages dus zeker geen gebrek...  Verder wordt de organisatie nog aangevuld met Jurgen De Bruyne, Pieter De Craemer en Kenneth Verté, die samen reeds een mooi palmares kunnen voorleggen. Zo reed Jurgen onlangs nog naar de overwinning in de druk bezette Sezoensrally "regularity", behaald Kenneth de overwinning in de Internationale Hornelandrally en behaalden Bart en Gino,Jurgen,Pieter en Kenneth reeds vele mooie ereplaatsen in diverse VAS Classic proeven.

Afspraak dus op 14-15 April 2018 voor de eerste Trimard Classic !!!!!

Hieronder nogmaals de tekst in "Word" versie.

Wie zijn wij
Word – 12,9 KB 1605 downloads

De trimards, wat zijn dit? 

Lees er alles over hieronder .

Van Franschmans trimards Godverdommes en bietenmannen
PDF – 1,4 MB 1715 downloads

MADONNA (Plaats)

Madonna is een gehucht dat deel uitmaakt van het dorp Langemark

in de Belgische gemeente Langemark-Poelkapelle in West-Vlaanderen. Het dorp telt ruim 1000 inwoners. De plaatselijke bevolking spreekt van de "Madoine".