Info Trimard Classic

                                     

16 Februari 2021

Trimard Classic opnieuw uitgesteld...

Beste Trimardvrienden, deelnemers en sponsors,

Nadat we vorige week reeds te horen kregen  dat in “La Douce France” de horeca na een presidentiëel besluit alvast gesloten blijft tot 6 april en dat van hieruit niet essentiële verplaatsingen buiten onze landsgrenzen verboden zijn tot 1 april (jammer genoeg geen aprilvis) konden we opnieuw niets anders dan in samenspraak met alle betrokken overheidsdiensten besluiten om de Trimard editie van dit jaar opnieuw niet te organiseren. Mede omdat we ook rekening moeten houden met de diverse autosportkalenders (iedereen verplaatst naar het einde van het jaar), hotel en restaurants,… hebben we besloten om de derde editie verder volledig “te bevriezen”. In de loop van de komende weken ontvangen alle deelnemers hieromtrent nog een infomail.

Wij als organisatie streven zoals steeds naar een hoogstaand, kwalitatief en uiteraard gezellig weekend. Maar, … uiteraard dienen we ook een verantwoordelijkheden en overheidsbesluiten te volle te respecteren… Vanuit dit standpunt rekenen wij vriendelijk op jullie aller begrip. Samen geraken we er wel door!!

We zullen onze Trimard Classic opnieuw rijden in 2022 gedurende één van de eerste weekends in april. Datum volgt zo vlug mogelijk na overleg met alle betrokken instanties.

Als alles verder vlot verloopt aangaande de vaccinaties heten wij iedereen uiteraard van harte welkom op onze Mid Flanders Classic te Staden gedurende het weekend van 28-29 augustus.

Voor alle verdere info: Blijf ons verder volgen op alle sociale mediakanalen!

Uw Trimard Classic team

27 December 2020:

Licht in de duisternis... Hij is er!!

Trimard classic "the calendar 2021": Vanaf nu verkrijgbaar !!

Het betreft een prachtige kalender met tal van schitterende foto's van de voorbije Trimard edities en de Mid Flanders Tour .

Wilt u ook een gans jaar genieten bij je thuis, op bureau, op het werk,... en dat voor slechts 15 euro? Dat kan als volgt:

Stuur een mail naar trimardclassic@gmail.com. Bezorg ons al je gegevens en het aantal dat je wenst. (Prijs: 15 euro, excl. verzendingskosten)

Maak vervolgens het totaalbedrag over op volgende rekening van ACP Bryghia: BE74 9731 7644 0307 met vermelding calendar+aantal. De kalender kan dus opgestuurd of afgehaald worden.

Bestellen kan tot 5 januari !!

25 Maart 2020:

De nieuwe datum is bekend.

20 Maart 2020:

UPDATE - UITGESTELDE EDITIE TRIMARD CLASSIC !!!
Beste Trimardvrienden, deelnemers en sponsors,
Tja, het is wreed. Hoe hebben wij ons– en ongetwijfeld ook jullie– zich verheugd op “den Trimard” die binnen nauwelijks drie weken verreden zou worden!
Echter, de continu stijgende aantallen Corona-infecties, de daarmee verbonden angst om de gezondheid, de dagelijkse nieuwe voorschriften en beperkingen van regeringszijde hebben ons noodgedwongen tot het besluit moeten brengen, de derde editie van onze Trimard Classic niet af te gelasten, maar—omdat men geen weet heeft hoe lang deze pandemie nog duurt—uit te stellen.
Mede omdat we ook rekening moeten houden met de diverse autosportkalenders (iedereen verplaatst naar het einde van het jaar), alle medewerkers, hotels en restaurants hebben we besloten om de editie van 2020 volledig te “bevriezen”. Dit betekent concreet dat er geen Trimard gaat gereden worden dit jaar.
We zullen onze Trimard opnieuw rijden in 2021 gedurende één van de eerste weekends in april. Paar weekends vrijhouden dus. Datum volgt zo vlug mogelijk! Uw inschrijving behoudt zijn geldigheid !!
Zoals u zich ongetwijfeld kunt voorstellen, hebben wij ca. 3 weken voor de geplande data zo goed als alles klaar. Niet alleen het hotel en de restaurants zijn al meer dan een jaar geleden geboekt en reeds betaald, zijn de roadboeken, rallyschilden, herinneringen, bekers, overige drukwerken etc. besteld, geleverd en reeds betaald geworden…
Wij als organisatie streven zoals inmiddels reeds geweten naar een hoogstaand, kwalitatief en uiteraard gezellig weekend. Maar, … we dienen ook onze verantwoordelijkheden en overheidsbesluiten te respecteren… Vanuit dit standpunt rekenen wij vriendelijk op jullie aller sportieve begrip !!
Ondertussen heten wij uiteraard iedereen van harte welkom op onze Mid Flanders Classic op 29 augustus te Staden. We gaan deze rit dit jaar wegens het wegvallen van de Trimard classic ietwat upgraden. Naast het classic gedeelte gaan we er ook nog een marathongedeelte aan breien. Achteraf maken we er samen nog een gezellig feest van op onze grootse BBQ. Meer info volgt…
#willbeback #stayhealthyandstrong
Hartelijke groeten,
Uw Trimard classic team

14 Maart 2020:

TRIMARD CLASSIC UITGESTELD.
Het Coronavirus, dat onze wereld steeds verder in zijn greep lijkt te krijgen en de daarmee gepaard gaande steeds verder oplopende veiligheids- en risicowaarschuwingen, heeft de Trimard organisatie in samenspraak met alle betrokken overheidsdiensten doen besluiten om het evenement uit te stellen. Komende week hebben we tal van vergaderingen en houden we jullie op de hoogte van de verdere Trimard-ontwikkelingen!
We vertrouwen verder op begrip van alle betrokkenen!
PS: Denk er ook aan om eventuele reserveringen in de buurt van de start locatie te annuleren!

30 Januari 2020:

Deelnemers: Graag asap al jullie ontbrekende gegevens door te mailen!! (auto, co-piloot, klasse..) Bedankt !
PS: vergeet ook niet op tijd jullie betaling uit te voeren...

 

22 November 2019:

Hij is er !!!
Trimard classic "the calendar 2020": Vanaf nu verkrijgbaar !!
Het betreft een prachtige kalender met tal van schitterende foto's over de laatste editie van Trimard 2019. Het ideale eindejaarsgeschenk !!
Wilt u ook een gans jaar genieten bij je thuis, op bureau, op het werk,... en dat voor slechts 15 euro? Dat kan als volgt:
Stuur een mail naar trimardclassic@gmail.com. Bezorg ons al je gegevens en het aantal dat je wenst. (Prijs: 15 euro, excl. verzendingskosten) Maak vervolgens het totaalbedrag over op volgende rekening van ACP Bryghia: BE74 9731 7644 0307 met vermelding calendar+aantal. De kalender kan dus opgestuurd of afgehaald worden.
Ook nog vermelden: per verkocht exemplaar storten wij 1 euro door tvv de Kankerliga!!
Allen massaal bestellen dus !!!

05 November 2019:

                De affiche 2020

04 November 2019:

Inschrijvingen gesloten !!

Naast onze deelnemerslijst is ook de reservelijst reeds maximaal gevuld. Om het evenement te kunnen organiseren op het door ons gewenste niveau zijn we hierbij genoodzaakt om helaas de inschrijvingen af te sluiten...

11 Oktober 2019:

Opnieuw tijd om een nieuwe partner voor te stellen! Bouwonderneming Christiaens.
Neem gerust een kijkje op hun prachtige website:

https://christiaens-bouw.be 

08 Oktober 2019:

Tijd om een nieuwe partner voor te stellen: Garage De Roeck te Oostnieuwkerke, voor hen kent uw oldie geen geheimen !! Neem alvast een kijkje op hun website... https://www.garagederoeck.be/

30 September 2019:

De inschrijvingen voor de editie 2020 zijn open.

De inschrijvingen voor de editie 2020 gaan straks om 20 uur open.

New info !!
Hier alvast wat belangrijke data/info voor in jullie agenda te noteren...
- Langemark - La Baie de Somme- Langemark
- Deelnameprijs : 580 euro
- Publicatie reglement: 01 september
- Opening inschrijvingen: 30 september - 20u
- Afsluiten inschrijvingen: 01 maart - 20u
- Einde voordeeltarief inschrijving: 31 januari
- Pré administratieve controle: 03 april (19u30 - 21u30)
- Administr. en technische controle: 04 april (06u30 - 08u)
- Start 1e wagen: 04 april - 08u30
   Trimard classic - Different is good !!

 

Eerste Info
Met de tweede editie nog vers in ons geheugen zijn we ondertussen al begonnen aan het organiseren van editie 2020!! We genieten nog wat na van de vele ontvangen positieve reacties en gaan dus uiteraard op ons zelfde elan door: Een rit haalbaar voor iedereen maar toch met de nodige addertjes onder het gras... Sfeer en gezelligheid blijft ook de komende editie hoog aangestipt in onze agenda. Het blijft dus een "echte" Trimard... Different is good !!
We kunnen jullie eveneens al verklappen dat we de komende editie volledig andere horizonten gaan opzoeken! We laten de ardennen voor wat ze zijn en trekken zuidwaarts. La douce France, here we come !!
Zoals steeds kan er weer in 2 klasse ingeschreven worden: Touring-en Marathonklasse. Opnieuw worden er 65 wagens toegelaten.
Noteer dus alvast de datum in jullie agenda: 04-05 april 2020. De inschrijvingen gaan opnieuw open op 1 oktober. Snel wezen is de boodschap...
Volg ons verder op Facebook, Instagram en op www.trimardclassic.be voor de updates en allerlaatste nieuwtjes aangaande de 3e Trimard classic.

Grtn, Bart2° Trimard Classic 2019

07 April 2019:

En de winnaars zijn …………...…………...………..

Enkele foto's van F. Caulier. (zie ook foto pagina)

03 April 2019:

GTV ook van de partij !

Tijdens de 2e editie van de Trimardclassic die dit weekend doorgaat zal men voor het eerst gebruik maken van Syco PTT smart walkietalkies. Van de start in Madonna, het middeleeuws dorpje Rocroi tot in Chimay, met de smart walkietalkies ter beschikking gesteld door GTV kan de organisatie moeiteloos met elkaar communiceren en deze prachtige classic in goede banen leiden. Geen walkietalkie bij de hand maar enkel een smartphone? Dankzij de app kan men bovendien spreken van smartphone naar walkietalkie en vice versa! De ideale oplossing voor bedrijven of organisatoren van evenementen op grotere locaties. Neem contact op met GTV voor meer informatie of demo!

02 April 2019:

- De publiekspunten kun je hier bekijken.

 

- Zie hier de eerste persinfo.

10 Maart 2019:

Een kleine maand voor de start zijn de startnummers bekend. Deze kun je hieronder terugvinden.

28 Januari 2019:

Info gevraagd !!

Opgelet deelnemers !!

Enkele weken geleden kregen jullie een mailtje om meer info per team.

Gelieve dit dringend terug te mailen!! Onze speaker dankt U !

 

16 Januari 2019:

Trimard Classic 2019: Spanning op het Circuit van Chimay!

Posted by Giovanni Declercq | jan 15, 2019 | Historic, Oldtimer Rally, Uncategorized | 0 |

Er resten ons nog een kleine drie maanden tot de tweede editie van de Trimard Classic en de voorbereidingen zijn volop bezig. De schitterende wedstrijd vindt op 6 en 7 april plaats.
De start locatie ondergaat een aantal veranderingen. Zo zal de start/finish zone volledig verkeersvrij gemaakt worden, waardoor de deelnemers vanuit het wagenpark meteen het podium kunnen oprijden. Dit moet, samen met de opbouw van een heuse Trimard Village zorgen, goed voor meer sfeer en gezelligheid. In die Village vinden de bezoekers animatie en een spreker zal de nodige uitleg over de prachtige bolides aan de bezoekers geven.
Wat het parcours betreft kunnen we ook al enkele details vrijgeven.

De start op zaterdag is voorzien om 8u30 te Madonna waarna de deelnemers meteen een pijlenrit voorgeschoteld krijgen, gevolgd door een RT. Het is dus belangrijk om meteen wakker te zijn! Na een uurtje wedstrijd heeft de organisatie er voor gekozen om een stuk autostrade in te lassen, dit om een dicht bebouwd gebied te ontwijken en zo snel mogelijk terug in een leukere regio te komen. Na een korte regroup beginnen de deelnemers aan deel twee van de voormiddagproeven. Wegen die ons doen denken aan de Manx Rally staan op de menu, met andere woorden de smalle wegen met links en rechts de gekende haagjes!

Na een welverdiende pauze rijden we richting het middeleeuws dorpje Rocroi waar de namiddagregroup voorzien is. Echter voor we hier aankomen, krijgen de deelnemers een goeie zestig kilometer wedstrijd onder de wielen geschoven. De wegen van de Manx ruimen plaats voor ‘Finse bossen’ weliswaar met asfaltwegen, met andere woorden rijden doorheen bossen en afgelegen gebieden.
Het dorp Rocroi is een prachtig decor om een splitsing te maken onder de deelnemers. De Touringklasse gaat van hieruit rustig richting hotel langs vlotte en prachtige wegen. De deelnemers aan de Marathonklasse daarentegen krijgen nog geen rust, drie tijdscontroles en één RT zullen hier zeker voor de nodige spanning zorgen. Op deze manier komt iedere klasse aan in het hotel waar iedereen zal kunnen genieten van een welverdiende nachtrust.

 

Dag twee start na een heerlijk ontbijt omstreeks 8u00 meteen aan het hotel. Een korte verbinding – met de kans om te tanken – brengt de deelnemers snel naar een eerste RT, meteen een ideale opwarmer. Na deze RT brengen enkele kaartleesopdrachten de deelnemers naar een voormiddagstop. Een stop die door de autosportliefhebbers zeker zal gewaardeerd worden: namelijk het Circuit van Chimay. Het wagenpark ligt aan een van de chicanes van het circuit en de deelnemers zullen kunnen proeven van de geschiedenis door de vele aanwezige foto’s in de plaatselijke taverne. Wat volgt is een heuse RT op en langs het circuit en dat met de nodige chicanes.
Na de passage op het circuit begeeft de karavaan zich verder tot de middagstop, waarbij een prachtige hoeve het decor is voor de lunch. Een ruime parking voor dit impressionant gebouw zal zeker enkele mooie foto’s opleveren. De deelnemers hebben reeds de kaap van de 450 km bereikt en de eerste tekenen van vermoeidheid zullen zichtbaar worden bij mens en machine. De laatste loodjes komen er echter aan en met het klassement in het achterhoofd gaat het richting finish. De namiddag telt nog 2 RT’s. Het zal er dus op aankomen om ook hier nog de nodige aandacht te behouden om zo een mooi resultaat te behalen.
Er zal nog een kleine verrassing voorzien zijn in dit laatste deeltje, maar dat blijft geheim. De finish is uiteraard weer aan de Trimard village.

01 Januari 2019:

De volledige organisatie wenst jullie een gezond en sportief 2019. Hieronder vind je de update van onze deelnemerslijst voor de 2° editie.

05 December 2018:

Autosportwereld.be blikt al vooruit op de editie van 2019. Klik HIER om het te bekijken.

25 November 2018:

De inschrijvingen worden afgesloten . Full house !!!!

12 November 2018:

De affiche is er. Klik hier.

27 Oktober 2018:

Enkele wijzigingen voor onze 2e editie...
- Op vrijdagavond kunnen de teams vanaf 18u reeds langskomen op onze start locatie voor het administratieve gedeelte evenals hun startnummers afhalen. Vanaf 19u voorzien we dan een korte uiteenzetting van alle gebruikte systemen.
- Op zaterdagmorgen gaat de eerste wagen reeds omstreeks 08u30 aan de wedstrijd beginnen! Een half uurtje vroeger dan dit jaar dus...

19 Oktober 2018:

Beste Trimard liefhebbers,

na opening van de inschrijvingen begin oktober voor de tweede editie van Trimard classic smelten inmiddels de beschikbare plaatsen als sneeuw voor de zon! Nog slechts enkele vrije plaatsen resten ons dus op dit eigenste ogenblik. Wens je er bij te zijn wacht niet van in te schrijven want full is full...

01 Oktober 2018:

 Inschrijving is OPEN !

De inschrijvingen zijn gesloten. Reden VOL HUIS !!!.

05 September 2018:

Trimard Classic... overnachten vooraf...
Over enkele weken gaan de inschrijvingen van start. Voor de teams die van ver moeten komen en eventueel reeds op vrijdag (of op zondag na de rit) in de buurt van de startplaats willen overnachten hebben we in samenspraak met Vakantiehoeve Open Huis een mooie formule uitgewerkt. Met ruime, veilige parking voor de wagens.
Voor alle info en boekingen dienen de teams zelf contact op te nemen:
Vakantiehoeve Open Huis, Ieperstraat 157 te Staden.
Tel. 051/705995 - Gsm. 0476/985995 (vragen naar Koen)
www.openhuis.be of info@openhuis.be

29 Augustus 2018:

Op 17 september 2018 komt het reglement online en 01 oktober 2018  om 20u starten de inschrijvingen...!!

Hieronder vind je  een verslag  uit de recente VAS newsletter.

26 Juni 2018:

De datum voor de 2° editie in 2019 is bekend. Het word 06 & 07 April 2019.


1° Trimard Classic 2018

17 Mei 2018:

Video's kun je belijken op de video pagina

24 April 2018:

Met Aiko gaat het steeds beter. Enkel nog wat problemen met zijn ademhaling maar komt goed! Over een tweetal weken mogen de hechtingen eruit... Nogmaals bedankt aan iedereen voor jullie financiële bijdrage !!

18 April 2018:

Hier kun je het verslag van "AUTOSPORTWERELD" lezen.

15 April 2018:

Hier de einduitslagen van een geslaagde eerste editie. 

Bedankt aan alle medewerkers, sponsors en deelnemers!

03 April 2018:

De startnummers zijn bekend. Zie hieronder.

30 Maart 2018:

Trimard classic – info flash:

Met nog slechts een tweetal weken te gaan begint alles gelukkig meer en meer zijn definitieve vorm te krijgen. Van roadbooks tot overnachting, van stopplaatsen tot lunchpakketten... In de loop van volgende week publiceren we ook de definitieve, genummerde startlijst. Teams die nog gegevens zoals klasse,  co-piloot, wagen (?), achtergebleven betalingen of zo niet doorgegeven hebben... Gelieve hiervoor dringend een mailtje te sturen naar de organisatie!! Op 1 april (geen grap !) omstreeks 23u59 sluiten we alles definitief af.

Thanks !

26 Maart 2018:

Hier enkele foto's van een zeer geslaagde en druk bezochte info avond.

19 Maart 2018:

Een tipje van de sluier...

De meeste publiekspunten gaan we bekendmaken een tijdje voor de aanvang van onze wedstrijd maar deze willen we jullie toch alvast meegeven: Op zaterdag 14 april, 10u, ongeveer een uurtje na de start te Langemark, grouperen alle deelnemers op de site van onze sponsor Renties te Kortrijk. (Meensesteenweg 93B ,8500 Kortrijk).

Tijdens deze korte regroup gevolgd door een korte proef kunnen alle deelnemende wagens van dichtbij bewonderd worden. Sfeer en spektakel verzekerd !! Daarnaast kunnen jullie ook uiteraard een kijkje nemen in de toonzaal van Glorious cars met zijn vele prachtwagens. Men zegge het voort ...!!... — met Leie Center, Renties, Renties Racing Team en Glorious Cars.

06 Maart 2018:

Hieronder een info flash, enkele foto's van tijdens de verkenning van het parkoers en de laatste stand van zaken betreffende de deelnemerslijst.

Trimard classic – info flash

Nog een 40 tal dagen en dan is de start van de eerste, tweedaagse Trimard classic. Bijna alle vergunningen zijn binnen, de deurnummers en rallyborden zijn een feit, de definitieve startlijst begint ook vorm te krijgen… Ondanks het gure weer van de afgelopen weken hebben wij zeker niet stilgezeten. Onze parkoersbouwers zijn vorige week nogmaals op pad geweest en hebben de puntjes op de "i" gezet.

Op maandagavond 26 maart aanstaande is onze uitleg avond. Ondertussen zijn we met een 32 personen. We verwachten jullie tussen 19.30 en 19.45 uur bij Brasserie 'T Spoor , Diksmuidestraat 14 - 8840 Staden. Zoals jullie weten is bij de rallysport tijd heel belangrijk, om stipt 20.00 uur beginnen we met de uitleg van de door ons gebruikte systemen, wees dus op tijd zodat jullie niets missen.

Zoals jullie weten rijden we onder de VAS vlag. Om de verzekering goed dekkend te maken zijn licenties verplicht bij zowel rijder als navigator. Iedere autosport licentie uitgegeven door de VAS wordt geaccepteerd. Indien jullie nog geen licentie hebben is dit ook geen probleem, er kan een dag licentie gekocht worden bij de documentencontrole. Kosten hiervan zijn 15 euro per persoon. Jullie kunnen ook een licentie aanvragen via onze club ACP Bryghia indien jullie meer wedstrijden rijden waar een licentie gevraagd wordt. Hierover kun je alle info krijgen via onze contactpagina op de website.

Veel succes ondertussen met de voorbereiding en voor degene die zich opgegeven hebben tot op 26 maart !

Ook te lezen in bestand hieronder.

11 Februari 2018:

Kom niet voor verassingen te staan...
Langs deze weg toch nog eens artikel 3 van ons reglement aanhalen... Wie heeft ingeschreven komt op een voorlopige deelnemerslijst. Alleen wie is ingeschreven en heeft betaald komt op de definitieve startlijst. Om te genieten van het voorkeurtarief moet er betaald worden voor 15 februari.
Het voorkeurstarief is bepaald op 465 euro per team ingeschreven en betaald voor 15 februari. Vanaf 16 februari tot 31 maart bedraagt de inschrijving 525 euro. Vanaf 31 maart spreken we onze reservelijst aan. Het bedrag dient betaald te worden op rek. nr.: BE60 9791 5325 6870 op naam van All Car Promotions vzw. met vermelding van "naam piloot"+"naam co-piloot".

10 Februari 2018:
Bart Vereecke bij "Auto sportwereld"


Trimard classic: Roads from paradise… available on earth!

 Het autosportseizoen is terug van start gegaan met de Legends Boucles @ Bastogne, we kunnen dus met zijn allen terug uitkijken naar mooie evenementen. Het organiseren van een bestaande wedstrijd vraagt heel wat tijd en energie, wat moet dat niet betekenen dan voor organisaties die iets nieuws op de kalender willen krijgen?
Publiciteit

Eén van deze nieuwigheden dit jaar is de Trimard Classic, in het leven geroepen door het Trimard Classic Team, een vertakking van ACP Brygia. ACP Brygia is een begrip binnen het historic gebeuren, denk maar aan “Venetië van het Noorden” destijds.
Zeven kernleden wilden na een bezoek aan de “Tour de Belgique” een proef maken die toegankelijk was voor iedere oldtimerliefhebber met toch ietwat competitieve geest. Het team zelf is een mix van ervaring met jong geweld die samen bezig zijn met een uniek evenement uit te werken.
De wedstrijd zelf gaat door op 14 en 15 april. In volle voorbereiding en in drukke tijden gingen we met Bart Vereecke rond de tafel zitten om na te gaan hoe alles verloopt. Bart is vooral gekend langsheen de rallywegen als cameraman voor Chris Courteyn, maar ook als een gedreven kerel die dit evenement een perfecte start wil geven samen met zijn collega’s.

Jullie nieuw evenement heeft een vliegende start genomen als we naar de inschrijvingslijst kijken. Dit moet voor jullie een ongelooflijke boost zijn?
Bart: ‘Uiteraard voor ons geheel onverwacht, we hoopten op een 35 tal wagens het eerste jaar en we hebben er reeds 55. Die 55 teams zijn voor ons ook echt een maximum, vooral richting accommodatie en catering is het niet evident. We hebben nu reeds al een andere locatie dienen te zoeken dan voorzien, voor een nog grotere groep krijgen we het helaas niet geregeld.
We zijn trouwens heel trots op onze deelnemerslijst, van heel onervaren teams tot echte topteams krijgen we aan de start. Een topper is bijvoorbeeld Ruben Maes, recente winnaar van de Belgium Westhoek Classic. Ook naar wagens toe zullen er pareltjes aanwezig zijn, de Bentley van het jaar 1947 op onze affiche te zien staat ook daadwerkelijk aan de start!’
Wat mogen de deelnemers verwachten en vooral ook niet verwachten?
Bart: ‘We willen een totaalpakket aanbieden aan onze deelnemers. Om een aantal voorbeelden te geven: er zal een startpodium aanwezig zijn op de Madonna te Langemark, we voorzien een schitterende plaats om te overnachten, fotograaf en cameraman zullen aanwezig zijn om alles te registreren, we voorzien per team ook een goodiebag met leuke gadgets enz.
Wat de proeven betreft kunnen we niet veel prijsgeven natuurlijk, we willen wel meegeven dat alles vlot te berijden zal zijn en bij momenten zal dit in heel afgelegen gebieden zijn. Er zitten ook 10 RT’s in over de volledige afstand. De start gaat door in Langemark en de eerste wedstrijddag eindigen we nabij Dinant, waarna we op zondagmorgen terug vertrekken richting Langemark. Proeven van Circuit des Ardennes, Bianchi Rally, Brain Le Compte en Ieper zitten verwerkt in de af te leggen weg. Wat de deelnemers niet moeten verwachten is een snelheidswedstrijd, het is geen rally uiteraard.
We hebben twee categorieën, classic en touring. Voor de classic klasse maken we gebruik van bol pijl met en zonder afstanden, ingetekende kaarten, eenvoudige pijlen en puntenrit. Eveneens zijn er voor deze klasse regelmatigheidstrajecten voorzien die moeten verreden worden aan een vooraf opgelegd gemiddelde. Voor de touring klasse zal het roadbook volledig opgemaakt zijn in bol pijl. ‘

Zullen eventuele nieuwsgierige toeschouwers de kans krijgen om proeven te bezoeken en vooral hoe gaan jullie dat aanpakken?
Bart: ‘We gaan op de website en op onze Facebook pagina plaatsen aangeven waar er kan gekeken worden. Op de startlocatie in Langemark zal ook een infoblad te verkrijgen zijn voor het publiek. We hopen op een grote belangstelling natuurlijk zeker bij de start, het centrum van de madonna wordt zelfs eenrichting gemaakt voor ons.
Dus ja zeker, mensen gaan kunnen langs het parcours postvatten om de deelnemers te bewonderen’
In welke fase van de voorbereiding zitten jullie nu en zijn er nog issues die moeten aangepakt worden?
Bart: ‘Het parcours is getekend en 80% is goedgekeurd door de betrokken gemeentes. Het verloopt over het algemeen redelijk vlot, al zijn er steeds kleine addertjes die de kop opsteken uiteraard. Maar daar zijn we met ons team goed op voorbereid.
We organiseren ook een info avond voor al onze deelnemers, tijdens deze avond komen de teams met minder ervaring alles te weten over het reilen en zeilen van de regularitywereld.
We zijn uiterst tevreden als nieuwe organisatie wat betreft sponsors, we kregen het vertrouwen van Renties als hoofdsponsor, toch ook de hoofdsponsor van de Ypres rally.
Daarnaast genieten we belangrijke ondersteuning van MOTUL, Oliecenter DEWULF, Carrosserie DEMAN,FLEUR FINE, Carrosserie LAUWYCK, Verzekeringen DEPLANCKE-DESCHUYTERE, YPRAUTO, VANSEVENANT Express, IBS Banden. Een welgemeende dank u wel voor deze mensen die ons volop steunen en vertrouwen hebben in ons als organisatie..’
Wanneer is voor jullie de eerste Trimard Classic geslaagd?
‘Daar kan ik kort op antwoorden. Als iedere deelnemer op zondagavond naar huis vertrekt met een goed gevoel en een unieke ervaring achter de rug aan het stuur van zijn oldtimer. We willen in ieder geval al de vele medewerkers bedanken want we hebben alle helpende handen nodig. We mogen niet vergeten dat we ondertussen aan een 50-tal medewerkers zitten die voor ons de broodnodige helpende handen zijn. We verwachten iedereen op 14 en 15 april, kom zeker ons evenement bezoeken!’
Voor alle verdere info kan je terecht op www.trimard-classic.be en like zeker hun facebookpagina!
Tekst: Giovanni Declercq.

Het originele kun je hier lezen.

01 Februari 2018:

Infoavond Trimard Classic !
Wanneer: 26 maart - 19u30
Waar: Brasserie 'T Spoor , Diksmuidestraat 14 - 8840 Staden.
Wat: Uitleg over de voor Trimard classic gebruikte systemen.
Wie: Alleen voor deelnemers aan de Trimard Classic.
Aanwezigheid te bevestigen op: johny.verte@skynet.be of via contactpagina

21 Januari 2018:

Kom niet voor verassingen te staan...
Langs deze weg toch nog eens artikel 3 van ons reglement aanhalen... Wie heeft ingeschreven komt op een voorlopige deelnemerslijst. Alleen wie is ingeschreven en heeft betaald komt op de definitieve startlijst. Om te genieten van het voorkeurtarief moet er betaald worden voor 15 februari.
Het voorkeurstarief is bepaald op 465 euro per team ingeschreven en betaald voor 15 februari. Vanaf 16 februari tot 31 maart bedraagt de inschrijving 525 euro. Vanaf 31 maart spreken we onze reservelijst aan. Het bedrag dient betaald te worden op rek. nr.: BE60 9791 5325 6870 op naam van All Car Promotions vzw. met vermelding van "naam piloot"+"naam co-piloot".

19 Januari 2018:

Alvast in jullie agenda te noteren: 26 maart - Infoavond

over de gebruikte navigatiesystemen tijdens deTrimard Classic !!

Enkel voor deelnemers Trimard Classic.

Meer info volgt !

19 December 2017

Wie o wie...??
Beste rallyliefhebbers,
De inschrijvingen blijven binnenkomen op ons secretariaat... Daardoor moeten wij constateren dat onze extra deelnemerslijst bijna alweer volzet is... We hebben nog slechts plaats voor één team !!!! Het zal dus voor de rappe zijn !! Daarna leggen wij nog een kleine reservelijst aan moesten er alsnog equipes wegvallen...
Bij deze meteen ook nog eens aanhalen dat je slechts op de startlijst komt na betaling van het volledige inschrijvingsgeld !
Trimard Classic

15 December 2017

Renties, hoofdsponsor voor Trimard Classic 2018 !

Met toch wel enige trots kondigen wij aan dat onze wedstrijd een nieuwe hoofdsponsor heeft voor 2018: Renties, time to rent!

Het bedrijf uit Wevelgem werd vier jaar geleden opgericht door Geert Vanneste en zijn zoon Laurent.

Met een vloot van zowat 200 voertuigen, keuze voor elke klant, een onberispelijke service en zorgeloze mobiliteit, biedt Renties voertuigen voor alle doeleinden. Renties beschikt over de nieuwste modellen van de beste merken, zowel voor wagens, bestelwagens, minibussen als vrachtwagens.

Renties is vanaf zijn oprichting betrokken in de autosport.
Voor onze eerste editie van de Trimard Classic in 2018 is Renties hoofdsponsor en eveneens logistieke partner.

Alle info betreffende Renties: check www.renties.be

24 November 2017:

Hier het eerste persbericht: "Een tipje van de sluier gelicht betreffende het parkoers".

U kan het ook hier lezen.

 

19 November 2017:

*Franstalig reglement staat ook online. La réglementation française est en ligne. Voir la page reglement.

*De voorlopige deelnemerslijst kun je hieronder bekijken.

 

 

  

01 November 2017:  De affiche kun je hier bekijken.

28 Augustus 2017:

Voorstelling Trimard Classic 2018

We hadden het al een tijdje aangekondigd, maar het is nu een feit. Tijdens het weekend van 14-15 april 2018 organiseren we de eerste Trimard Classic.
Een 2-daagse rit waar vlot rijden maar vooral genieten binnen een competitieve sfeer centraal staan.
Voor deze eerste Trimard Classic worden de deelnemers om 07.00 uur verwacht in het gehucht “Madonna” nabij Langemark. Daar zal de koffie reeds staan dampen, het stevige ontbijt u toelachen en een enthousiast team klaar staan om u alle nodige uitleg te verstrekken. 

Het programma van de Trimard classic ziet er als volgt uit:

DAG 1:
° 07.00 u : Ontvangst deelnemers met koffie en heerlijk ontbijt.
° 07.30 - 08.30 u : Uitleg over de gebruikte systemen, tips & tricks.
° 07.30 – 08.45 u : Administratieve en Technische controle.
° 09.00 u : Start eerste equipe (vervolgens start er om de minuut een equipe).
° 12.00 u : Regroup en lunch.
° 16.00 u : Regroup op een gezellig marktpleintje.
° 18.30 u : Aankomst eerste deelnemers aan het hotel.
° 20.00 u: Aanvang 3 gangen diner 

DAG 2:
° 07.30 u: Ontwaken met een heerlijk ontbijt.
° 09.00 u : Start eerste equipe voor de 2de wedstrijddag.
° 12.00 u : Regroup en lunch.
° 16.30 u : Aankomst deelnemers gehucht “Madonna”.
° 18.00 u : Diner-buffet met aansluitend prijsuitreiking. 

Nog wat meer info over de Trimard Classic:

° Iedereen kan deelnemen ! Een klassieke of hobby-auto is absoluut geen noodzaak, maar wel erg leuk natuurlijk. Wagens tot en met bouwjaar 1992 zijn toegelaten. Jongere wagens met een geschiedenis kunnen mits toelating van de organisatie eventueel toegelaten worden.

° De wedstrijd wordt ingedeeld in 2 klassen: • Touring: deze klasse is voor de beginnende teams met weinig tot geen ervaring. Het roadbook voor deze klasse is dan ook volledig opgemaakt in bol-pijl !
• Classic: deze klasse is voor mensen met ietwat meer ervaring. Deze teams mogen zich verwachten aan bol-pijl, enkele leuke kaartfragmenten alsook diverse Regularity trajecten !

° In de Trimard Classic speelt het element snelheid GÉÉN rol, aan de hand van de diverse systemen dient er een uitgezette route zo nauwkeurig mogelijk gereden te worden.

° De intentie is om zo op een aangename manier kennis te kunnen maken met de zogenaamde ‘rittensport’! Degenen die al vaker aan een klassieke kaartleesrit hebben deelgenomen mogen echter ook niet op hun lauweren gaan rusten.
° Iedere equipe bestaat uit twee personen: een rijder en een navigator. ° Er zal gereden worden volgens diverse systemen (classic ), deze zullen uitvoerig toegelicht worden in de briefing, zodat iedereen in staat is om de route te rijden! ° Langs de route worden ‘letter’-controles geplaatst, deze dienen door de deelnemers te worden genoteerd op een aangereikte controlekaart. Eveneens bevinden er zich meerdere bemande en onbemande stempelcontroles. Zo kan de organisatie bepalen of de route ook correct gereden werd.
° De nadruk van de Trimard classic zal vooral liggen op vlot rijden over afgelegen landwegen doorheen streken vol rally historie. We willen van deze rit zeker geen uitputtingsslag maken.

De kosten voor deelname aan Trimard Classic bedragen € 465,- per equipe. Hierin is begrepen:

• Heerlijk ontbijt op zaterdag en zondag.
• Lunch tijdens beide wedstrijddagen.
• Een overnachting in een klassevol hotel (op basis van tweepersoonskamer).
• 3-gangen diner op zaterdagavond.
• Dinner in buffetvorm bij finischlocatie.
• Drankje tijdens de regroups.
• De benodigde roadbooks.
• Bewaakt wagenpark.
• Twee deurnummers.
• Kwalitatieve kunststof rallyschilden.
• Twee kleine stickers “Trimard Classic”.
• Goodiebag.
• Alle nodige verzekeringen tijdens het evenement. 
 

 

15 Augustus 2017:

Binnenkort meer info..........